SHOWCASE II KUNST OVER LANDSCHAP-LANDSCHAP OVER KUNST

zaterdag 19 oktober - zondag 8 december

KUNST OVER LANDSCHAP

LANDSCHAP OVER KUNST

vraagt en graaft, zoekt en dwaalt, wijst en telt, noemt en vormt, zaait en oogst, toont en grijpt, neemt en biedt, deelt en laat … 

Stichting ACEC heeft sinds dit jaar de extra taak om kunst in de openbare ruimte van Apeldoorn te organiseren. Met de reeks ‘Showcase’-tentoonstellingen wordt in het tentoonstellingsprogramma aandacht gevestigd op verschillende kanten van deze openbare kunstvorm. Showcase I ging over kunst voor de spelende mens. Showcase II gaat over kunst en landschap. ACEC heeft kunstenaar Paul de Kort uitgenodigd om hier deel aan te nemen, en om hier andere kunstenaars bij uit te kiezen: Bram Kuypers, Birthe Leemeijer, herman de vries, Jeroen van Westen en Anne Ausloos.

Paul de Kort licht zijn keuze als volgt toe: ‘De materialen en de verhalen die het landschap biedt zijn voor deze kunstenaars ‘grondstof’ voor hun kunst. Het landschap is een onlosmakelijk onderdeel van de kunstwerken, de kunstwerken zijn onbestaanbaar zonder het landschap. Wat de vijf kunstenaars bindt is hun respect en ontzag voor het landschap.

‘Uiteindelijk heb ik maar één opdrachtgever, en dat is het landschap zelf’  (Jeroen van Westen)

herman de vries

Bram Kuypers
titel ATLAS
Waalsprong Nijmegen-Lent 2017

Paul de Kort
titel Fossiele Regen
Sprengen en Beken
Ughelse Beek 2005