Ouderen opgevrolijkt met ansichtkaarten oud Apeldoorn

vrijdag 15 mei - dinsdag 30 juni

Apeldoornse ouderen zijn deze week opgevrolijkt met een setje oud Apeldoornse ansichtkaarten. Woensdag 13 mei is om 14.30 het eerste setje met ansichtkaarten aangeboden aan mevrouw Klopman-Bijsterbosch. Zij is 93 jaar en woonachtig te Ugchelen. Mevrouw Klopman is Apeldoornse van geboorte en heeft haar hele leven in onze stad gewoond. Het setje kaarten werd haar aangeboden door wethouder van cultuur Detlev Cziesso en directeur Gerrit Steenbergen van ACEC.

Mevrouw Klopman ontving naast de kaarten ook een boeket bloemen en haar woning werd feestelijk versierd met slingers. Een aantal medewerkers van Vérian was aanwezig tijdens de uitkering. Ondanks het afstand houden was het een leuke bijeenkomst die zeer gewaardeerd werd.

Ansichtkaarten oud Apeldoorn

In het centrum van Apeldoorn is reeds tweemaal het festival Apeldoorn 1900 gehouden, met thema’s als 100 jaar Hoofdstraat en Werk & Ambacht. Dit festival is een samenwerking van cultuurpartners CODA, ACEC, Gigant en Centrummanagement Apeldoorn. Ook in 2020 hebben we een festival in voorbereiding, met het thema 75 jaar vrijheid: de bevrijding van Apeldoorn door het Canadese leger. Dit zal later dit jaar alsnog, hetzij met vertraging, worden uitgevoerd.

Verleden jaren zijn als onderdeel van het festival Apeldoorn 1900 ansichtkaarten uitgedeeld met afbeeldingen van Oud Apeldoorn. Recentelijk ontvingen de cultuurpartners de vraag van zorginstelling Vérian of er dergelijke ansichtkaarten over waren, om te geven aan verpleeghuizen en bewoners die anderszins aan huis gekluisterd zijn.

De ansichtkaarten waren op, maar wij vonden het zo’n leuk idee dat we besloten een nieuwe serie van 9 kaarten te maken met specifiek dit doel: ze uitdelen aan zorginstellingen, bewoners van verpleeghuizen, en ouderen die anderszins het huis niet kunnen verlaten. In totaal zijn er 3.000 setjes van 9 kaarten verspreid.